Gazownik powiedział mi żebym wymienił świece na takie BPR 5E lub BPR 6E
tzn. jednopunktowe. Bo podobno te trzypunktowe się nie nadają (obecnie czasem szarpie autem na niższych obrotach).
A w sklepie powiedzieli mi że one nie są do skody i muszę kupić URE6 (?)..
Co o tym sądzicie...
I jakie przewody wysokiego napięcia kupić ? ( bo muszę wymienić)...
miałem co prawda AKL, ale trzyelektrodowe NGK spisywały się doskonale. Przewody najlepiej polskie. Przy 90kkm wymieniłem na nowe dostarczone przez ASO i zaczęły się problemy z odpalaniem (włoskie, drogie badziewie). po ok. 20 kkm wymieniłem na polskie (nie pamiętam jakiej firmy) i skończyły się problemy
Zamieszczone przez mly
obecnie czasem szarpie autem na niższych obrotach
to prędzej wina starości świec cyz przewodów (piszesz, że są do wymiany) albo regulacji instalacji niż tego, że są trzyelektrodowe świece.
Ja używa u siebie świece NGK i nie mam problemów z gazem a gaz mam firmy PRINS IV generacji narazie przejechane 90kkm. Jak myślicie wymieniać już kable??
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
jak ci dobrze chodzi to raczej daj sobie spokój. Ja wymieniałem właśnie przy 90kkm i później po 20kkm na inne, bo zaczęły się problemy z odpalaniem na nowych kablach.
Narazie nie mam problemów z odpalaniem ale czasem powtarzam czasem potrafi delikatnie szarpnąc np na 3 biegu jak jade i obroty mam w granichach ok 2k bardzo rzadke u mnie zjawisko ale jednak jest i zastanawiam się od czego to może być
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
miałem octę z lpg i zdarzyło się że też delikatnie szarpał, mój spec od gazu wykręcił świece i zmniejszył standardowy odstęp na elektrodzie o 1mm ( jak dobrze pamietam) i od tamtej pory historia z szarpaniem się nie powtórzyła.
Komentarz